vrijwilligers

Doe mee in het Repair Café!

 

Repair Café Charlois is een buurtinitiatief dat repareren promoot als alternatief voor weggooien. De initiatiefnemers organiseren elke eerste woensdagmiddag en laatste woensdagvond van de maand een Repair Café in het Huis van de Wijk Het Middelpunt op de Slinge 250.

Inwoners van Charlois kunnen hier naartoe komen met hun kapotte spullen, om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs, weer in orde te maken. Repair Café Charlois heeft nog ruimte voor meer handige vrijwilligers uit de buurt. Doe ook mee!

Repair Café Charlois zoekt buurtbewoners met verschillende vaardigheden om tijdens de Repair Café-bijeenkomsten aanwezig te zijn als reparatiedeskundige. We zoeken vooral mensen die handig zijn met:

* kleding/textiel

* fietsen / rollators

* elektrische apparaten

* meubels/houten voorwerpen

En die het leuk vinden om hun kennis te delen met buurtgenoten.

Daarnaast zoeken we mensen die tijdens de bijeenkomsten de functie van gastvrouw/heer willen vervullen. Je zorgt voor koffie en thee, heet de bezoekers welkom en fungeert als aanspreekpunt voor zowel de bezoekers als de reparateurs in het Repair Café.

Ook hebben we ruimte voor mensen die handig zijn met computers en internet! We zoeken iemand om onze website bij te houden en om Repair Café Charlois bijvoorbeeld goed zichtbaar te maken op Instagram, Facebook en Twitter.

Meer weten over het Repair Café? Kijk op de landelijke site Repaircafe.org en op https://repaircafe.org/locatie/repair-cafe-rotterdam-charlois.

Aanmelden als vrijwilliger? Mail naar info@reapaircafecharlois.nl.

Tot ziens in het Repair Café!